THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

SeJaRaH cUpCaKes

Kek cawan berkembang di Amerika Syarikat dalam abad ke-19 , dan iarevolusioner disebabkan oleh jumlah itu masa ia menyimpan dalam dapur. Terdapat satu anjakan dari menimbang keluar bahan-bahanapabila membakar menyukat bahan-bahan. Menurut Jaringan Food Timeline, sejarawan-sejarawan makanan masih belum mengenal pastibetul-betul di mana nama kek cawan berasal. Terdapat dua teori: satu,kuih-kuih ialah originall memasak dalam cawan-cawan dan dua, bahan-bahan digunakan untuk membuat kek cawan menyukat oleh cawan.

Pada awalnya, kek cawan kadang-kadang dipanggil "jumlah" kuih-kuih,kerana mereka adalah mudah ingat oleh ukuran-ukuran bahan-bahan iamengambil wujudkan mereka: Satu cawan mentega, dua cawan gula, tiga cawan tepung, empat telur, satu cawan susu , dan satu sesudu penuhsoda. Dengan jelas, kek cawan hari ini mempunyai expaned bagi satupelbagai jenis bahan-bahan yang luas, ukuran-ukuran, bentuk-bentuk , dan hiasan-hiasan - tetapi ini ialah satu daripada resipi-resipi pertamauntuk membuat apa kami tahu hari ini sebagai kek cawan.

Kek cawan mudah kerana mereka memasak lebih cepat daripada kuih-kuih lebih besar. Bila pembakaran sedih dalam ketuhar perdiangan, ia akan mengambil sekian lama membakar sebiji kek , dan produk akhirakan sering dibakar. Tin mufin , juga memanggil permata menyorot,popular sekitar giliran abad ke-20, jadi orang ramai mula kek cawanwujud dalam tin.

Sejak penciptaan mereka, kek cawan telah menjadi aliran budaya pop dalam dunia masak-memasak. Mereka telah mengeluarkan berdozenbakeri mengambil berat sepenuhnya kepada mereka. Manakala coklatdan vanila kekal kegemaran klasik, perisa khayal seperti kek meringueraspberi dan fudge kopi espreso boleh dijumpai pada menu-menu.Terdapat buku masakan, blog , dan majalah-majalah khususnya mendedikasikan kek cawan.